گرایش به حجاب و پوشش در یهود همانند دیگر ادیان الهی از فضایل اخلاقی شمرده می شود. رعایت حجاب در دین یهود و توجه به عفت و پاکدامنی از دستورات اکید این آیین است. با توجه به الزام عملی زنان به رعایت پوشش در دین یهود ، ضرورت توجه به فلسفه حجاب و رواج حجاب در آن به شکلی آشکار مشاهده می شود. به گفته بسیاری از مورخین و اندیشمندان، رعایت حجاب در بسیاری از اقوام دیگر، در نتیجه ارتباط این اقوام با یهودیت شکل گرفته ایست. این موضوع، جایگاه والای مقوله عفاف و حجاب در دین یهود را نشان می دهد
در تعالیم آیین یهود، به رعایت عفاف، حجاب و پاکدامنی زنان سفارش شده است. در این تعالیم، اصولی نیز برای حفظ عفت عمومی وجود دارد. گرچه به دلیل تنوع قوم یهود، اختلافاتی در کیفیت و محدوده پوشش در این آیین دیده می شود، اما، از متون مقدس یهود می توان به اهمیت قواعد و رسوم کلی حجاب در این آیین پی برد.
در تورات، بر اهمیت رعایت حجاب و پاکدامنی در دختران تاکید شده است. علاوه بر این، با استناد به عباراتی در تورات می توان به رواج حجاب کامل سر و اندام و استفاده از برقع و روبند در قوم حضرت ابراهیم و بنی اسرائیل پی برد.
اهمیت رعایت حجاب در آیین یهود به حدی بالاست که به نزول عذاب در زنانی که از حدود الهی سرپیچی می کنند، هشدار داده شده است.
پوشش در شریعت یهود همانند حجاب در مسیحیت جایگاه والایی دارد. در بسیاری از منابع، رایج بودن حجاب کامل و سخت گیری های آن در بین زنان و دختران یهود اشاره شده است. ابوالقاسم اشتهاردی در کتاب حجاب در اسلام نقل می کند: «گرچه پوشش در بین اعراب مرسوم نبوده و اسلام آن را به وجود آورد، ولی در ملل غیر عرب به شدیدترین شکل رواج داشت. در ایران و در بین یهود و ملتی که از فکر یهودپیروی می کردند، حجاب به مراتب شدیدتر از آنچه در اسلام می خواست وجود داشت.»
همانند آیات حجاب در قرآن، در فرازهایی از تورات هم به شکلی آشکار به رعایت حجاب در دین یهود اشاره شده است. از نگاه تورات ارزش والایی برای این مقوله در بین زنان و دختران وجود دارد. در فرازهای مختلف این کتاب به اشکال مختلفی به رعایت عفاف و حجاب در دین یهود سفارش شده است. در توصیف جایگاه بالای حجاب در این آیین همین بس که برای تنبیه زنان خطاکار، عدم حفظ آن به شکلی موقت دستور داده شده است.
در تورات آمده است : « زن، لوازم و لباس مرد را به کار نبرد و مرد لباس زن را نپوشد. زیرا هر کس این کارها را می کند، در نظر خدای خالقت مکروه و ناپسند است.»
در تعالیم تلمود (تفاسیر متون تورات)، حضور زنان یهودی در جامعه باید با توجه به شرایطی خاص باشد. عدم توجه به این شرایط باعث باطل شدن ازدواج زنان می شود. به عنوان مثال، زنانی که بدون پوشش موی سر در اجتماع و بین مردان حاضر می شوند و با هر مردی به صحبت می پردازد، مشمول بطلان ازدواج می گردند.
در تفاسیر متون تورات، به چند نکته در باب حد و حدود حضور زنان در اجتماع اشاره شده است:
در بین انواع حجاب استفاده از چادر جهت پوشش سراسری همه اندام و روبند برای پوشش صورت در بین زنان بنی اسرائیل رایج بوده است. سنت رایج در بین زنان یهودی نیز به صورت پوشش تمام صورت و سر برای حضور در مجامع می باشد. دیگر قوانین حجاب در دین یهود عبارت است از:
در قوانین و اصول یهود، گرچه زنان متاهل و دختران مجرد ملزم به رعایت حجاب هستند، اما محدوده پوشش برای آنها متفاوت تعریف شده است. برای دختران مجرد، حداقل حجاب وجود دارد:
این در حالی است که حجاب در دین یهود برای زنان متاهل به شکلی سخت گیرانه تر وجود دارد:
شیوه عملی زنان بنی اسرائیل در عهد عتیق حاکی از رعایت حجاب و عفاف در بین آنان بوده است. در طول تاریخ نیز رعایت این مقوله در عملکرد زنان مومنه یهود مشاهده شده است. در قرون وسطی، رعایت حجاب در بین زنان همچنان رواج داشته است؛ در این دوران حضور زنان در جامعه بدون پوشش سر، مجاز نبوده است.
حجاب در بین زنان کلیمی ایران و عراق، به صورت استفاده از روسری تعریف شده است. در این قوم، زنان مسن با جامه های سنتی و دستمال بر سر در اجتماع حضور داشتند. رعایت عفاف و حجاب در دین یهود بین زنان دوره قاجار نیز همچنان پر رنگ بوده است. آنها پوششی با چادر مشکی و روبند داشتند.
حجاب بانوان یهود در اروپا تا قبل از قرن 19، وجود داشته است. بعد از آن، در نتیجه تغییرات فرهنگی، این پوشش شکل کم رنگ تری به خود گرفته است. در حال حاضر، پوشش زنان یهود فقط در کنیسه ها مشاهده می شود. در شکل دیگری از حجاب، بر اساس فتوای برخی از خاخام ها، زنان مومن یهود استفاده از کلاه گیس را جایگزین حجاب سنتی کرده اند. در عصر حاضر، رعایت حجاب بانوان یهودی ارتدکس در فلسطین اشغالی با پوششی از لباس های ساده و عرف اجتماع تعریف می شود. حجاب در مصر، مالزی، لبنان و دیگر کشورهای اسلامی نیز با این سبک پوشش وجود دارد.
خاستگاه رعایت حجاب در دین یهود را می توان در متون مذهبی این آیین جستجو کرد. دستورات دینی تداوم یافته در طول تاریخ، نشان از این واقعیت دارد که حجاب در این شریعت از دستورات تاکیده شده در کتاب های مقدس بوده است. وجوب پوشش و عفاف در دین یهود با توجه به متون تورات و تعالیم انبیا، غیر قابل انکار می باشد. به شکلی که در موارد متعدد بیان شده در تورات به روشنی بر التزام پوشش زنان و کیفیت آن (چادر، برقع و روبند) اشاره شده است. برای اطلاعات بیشتر در باب حجاب در ادیان مختلف به سایت حجاب خورشید مراجعه کنید.
استفاده از لباس های گشاد، پوشش کامل دور گردن، پا و دست و الزام آرایش نکردن زنان برخی از قوانین حجاب در شریعت یهود هستند.
در دختران مجرد یهود، رعایت حداقل حجاب به صورت پوشش موی سر در زمان نماز و دعا خواندن، پوشش دست ها تا زیر آرنج و پوشش پاها تا زیر زانو تعریف می شود.